Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Dārzeņi un augļi
  • Gurķi
  • Latgales salāti
Gurķi, Konservējumi un marinējumi
2July 22, 2015

Latgales salāti

Recepte gan vairāk aktuāla vasaras/rudens sezonai, bet tā kā esmu sākusi tukšot visus ziemas krājumus, tad nu lieku to tagad 🙂

800g gurķi, 200g sīpoli, 1,5-2 ēd.k. sāls, 1 ēd.k. cukurs, 2-3 ēd.k. 9% etiķis, 5-10 ēd.k. eļļa, 1 ēd.k. dilles
Gurķus nomazgā, nomizo, izgriežot visas bojātās vietas (šo obligāti jādara, ja grib, lai gurķus nešauj gaisā), un sagriež pusripiņās vai ceturdaļripās. To pašu izdara ar sīpoliem. Abus liek bļodā, samaisa ar sāli, etiķi un eļļu, un dillēm un atstāj “ievilkties” uz 2-3h, kamēr atsulojas. Nogaršo, pieliek to garšvielu (etiķi, sāli), kuru vēl vajag. Salātiem šajā stadijā jābūt asākiem un sāļākiem nekā vēlas gala rezultātu.

Gatavos salātus stingri sapilda burkās (labāk 0,5l), pārlej ar atlikušo marinādi. Nedaudz pievalcē vāciņus un pasterizē 85-90o C temperatūrā: 0,5l burkas 20 minūtes, 1l burkas 25 minūtes. Pēc pasterizēšanas burkas aizvalcē līdz galam un apgriež otrādāk. Pēc 30 min pagriež atpakaļ.

Svarīgi ir nepārkarsēt, jo gurķi tad pazaudēs savu kraukšķīgumu! Tāpēc nevajag likt zem segām vai kā papildus karsēt.

Paskaidrojums: iesākumā labāk pievienot receptē norādītās mazākās garšvielu devas. Pēc tam pēc vajadzības var papildināt pēc savas gaumes. Eļļu vēlams ņemt labu kukurūzas, saulespuķu vai kādu citu, izņemot olīvu (specifiskā garša bojās salātu tradicionālu garšu), kā arī izvairīties lietot apšaubāmas kvalitātes/nezināma vecuma/ bezgarantiju pārdevēja (tirgū) pārdotās eļļas, jo, lai arī tie ir ziemas salāti, eļļas kvalitāte ir ļoti nozīmīga.

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share
gurķiLatgalesalāti

Post navigation

Previous Post
Next Post

Comments

  1. Pingback: Tievētājas atskaites 5 « LāDE – vieta LIETāM
  2. Pingback: Eksperiments: @dienasedieni feinie gurķīši « LāDE

Comments are closed.

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here