Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Zivis un jūras veltes
  • Karpa ar ķiploku majonēzi un sieru
Zivis un jūras veltes
30 December 2013

Karpa ar ķiploku majonēzi un sieru

DSCN0586

Tradicionāli tuvojoties jaunajam gadam tiek meklētas karpas, un ne jau tāpēc, ka tā būtu īpaši garda zivs, bet tādēļ, ka tai ir īpaši lielas zvīņas, ko ielikt maciņā, lai nodrošinātu naudas pārpilnību nākamajā gadā. Pati karpa vienmēr sagādā grūtības – nosist grūti, izķidātu nopirkt nevar, beigās ne prieks, ne bauda 🙂  Šogad karpu gatavoju mammas priekam, jo pašai zivis tomēr nav mīļākais produkts.

Priekšapstrāde: 2kg karpa, 5 ēd.k. milti, 4 daiviņas ķiploks, sāls, pipari, eļļa cepšanai

Zivi notīra, izķidā. Nogriež galvu, astes spuru. Nogriež asti līdz vietai, kur ir pārgriezts vēders, pārējo sagriež gareniski pa mugurkaulu uz pusēm. Katru pusi sadala 3 daļās, kopumā iegūstot 6gb + astes daļa. Smalki sakapā ķiplokus, sajauc ar sāli un pipariem. Katru zivs gabaliņu no visām pusēm viegli aprīvē ar iegūto maisījumu, apviļā miltos un liek sakarsētā eļļā ceptiem, līdz milti apbrūnējuši, bet zivs vēl ir daļēji jēla. Šādai pusgatavai zivij pēc iespējas jāizņem visas asakas, lai atvieglotu tālāko ēšanu.

Gatavošana: 200g majonēze, 1 galviņa ķiploks, 1 citrons, 2 ēd.k. brūnais cukurs, 1/2tk sāls, 1/2 tk malti melnie pipari, 200g labi kūstošs siers, 3ēd.k. sakapātas dilles, 3ēd.k.sakapāti  pētersīļi

Cepamo plāti izklāj ar cepampapīru un izliek zivs gabalus ar ādas pusi uz leju, atstājot starp tiem vismaz 5cm atstarpes. Ķiploku notīra un izspiež ķiploku spiedē. Sajauc ar majonēzi, citrona sulu, cukuru, sāli un pipariem. Katru zivs gabalu bagātīgi pārlej ar ķiploku mērci, pārkaisa ar kapātiem zaļumiem. Sieru sarīvē uz smalkās rīves un pārkaisa zivs gabaliņiem.

Cepeškrāsni sakarsē līdz 200g, ievito plāti vidējā nodalījumā un cep 20 minūtes, Uzgriež grila režīmu un cep zivi vēl 5min, līdz siers apbrūnē.

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share
cepta karpakarpa ar sierukarpa cepeškrāsnī

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here