Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Uzkodas
  • Citas
  • Pikantās biezpiena bumbiņas
Citas
July 27, 2015

Pikantās biezpiena bumbiņas

¼ kg biezpiens, 1 olas dzeltenums, 6 ēd.k. milti, naža gals sāls, ¼ paprika, pētersīļu zaļumi, naža gals muskatrieksts

Biezpienu sastrādā viendabīgā masā, pievieno dzeltenumu, miltus, sāli. Papriku un pētersīļus smalki sakapā, pievieno pārejai masai, pierīvē muskatriekstu. Rūpīgi izmīca mīklu, saveļ desiņās ar 3cm diamteru. Griež nelielus gabaliņus, saviļā bumbiņās. Palīgā var ņemt vēl papildus miltus vai darīt to ar mitrām rokām.

Uzvāra katliņā ūdeni un pieber sāli – ½ tk uz 1l ūdens. Samazina karstumu, lai ūdens vārītos, bet stipri neburbuļotu un pa vienai laiž iekšā bumbiņas. Vispirms tās nogrims, bet pēc kāda laika atkal pacelsies ūdens virspusē – tad tās ir gatavas. Ar putu karoti ņem ārā un liek ietaukotā traukā nedaudz atstatus citu no citas, lai nesaliptu.

Gatavās bumbiņas var apcept sviestā un pasniegt ar krējumu vai kādu citu mērci.

Ātrākai un vieglākai pagatavošanai biezpienu labāk ņemt kādu no paciņu smalkajiem. Man šoreiz bija sveramais, diezgan graudains – šāds biezpiens ir jāsastrādā viendabīgākā masā. Vecākais veids, kā to izdarīt, ir izberzt caur sietiņu, ātrākais un patīkamākais – ielikt virtuves kombaina bļodā un sasmalcināt (tālāk turpat var arī pievienot pārējās sastāvdaļas un mīklu sagatavot līdz galam).

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here