Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Ceptie gardumi
  • Cepumi un plātsmaizes
  • Upeņu drumstalu maize
Cepumi un plātsmaizes, Receptes, Saldie ēdieni
August 3, 2018

Upeņu drumstalu maize

DrumstalmaizeSen senos laikos (tik senos kā pagājusī desmitgade) es tikko biju sākusi mācīties apieties ar cepeškrāsni un atradusi upeņu plātsmaizes recepti. Garša bija lieliska, bet… Paši tikām tikai pie pāris gabaliņiem, jo pārējo pa kluso bija apēdis no patversmes nesen paņemtais suns 🙂  Kopš tā laika cepeškrāsns ir apgūta, gardā recepte pazaudēta, bet atmiņas par salikumu upenes+citrons joprojām liek siekalām sariesties mutē. 

Rauga mīkla, 1kg upenes, 250ml skābais krējums, 5ēd.k. cukurs, 180g brūnais cukurs, 230g milti, 1tk vaniļas cukurs, 1 sarīvēta citrona miziņa, 180g auksts sviests

Cepamo plāti izklāj ar cepamo papīru, kuru viegli ietauko ar eļļu vai non-stick aerosolu. Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādu karstumam. Mīklu izklāj vienādā biezumā pa visu plāti, neatstājot un neuzlokot maliņas.

Uz mīklas izklāj aupenes (var lietot saldētas). Skābo krējumu sakuļ ar cukuru un pārlej ogām (nevienmērīgi). Liek cepties vidējā nodalījumā 15 minūtes.

upenu_maize

Gatavo drumstalas. Sajauc brūno cukuru ar miltiem, vaniļas cukuru un rīvēto citrona miziņu. Atkarībā no sviesta aukstuma pakāpes to vai nu saplucina gabaliņos ar pirkstiem vai arī sarīvē uz rupjās rīves, ja ir bijis sasaldēts. Turpina ar pirkstiem plucināt sviestu, sajaucot to ar iepriekš pagatavoto sauso maisījumu, līdz veidojas drupačaina konsistence.

Plātsmaizi vienmērīgā kārtā pārkaisa ar drupačām, cep vēl 15 minūtes. Gatavu pilnībā atdzesē, sagriež gabaliņos.

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share
drumstalu maizeogu maizeplātsmaizerauga mīklaupenes

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here