Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Salāti
  • Tunča-pupiņu salāti
Salāti, Zivis un jūras veltes
November 15, 2015

Tunča-pupiņu salāti

tuncha_pupu_salati

Man patīk veikt uzkrājumus – un ne jau naudā, bet graudā. Jūtos mierīga, ja ir krājumos dažas liekas makaronu pakas, konservu bundžas. Šie salāti ir gandrīz 100% krājumu ēdiens – tikai trīs sastāvdaļas, bet pagatavošana aizņem 5 minūtes. Tas patiešām noder, ja pēkšņi ierodas viesi, vai nav vēlmes ilgstoši gatavot vakariņas.

Tunča salātus parasti gatavo divos veidos – ar dārzeņiem/lapu salātiem vai ar majonēzi kārtās kopā ar olām, sieru un citām lietām pēc izvēles. Mani favorīti ir pilnīgi cits veids – ar sviesta pupiņām un lociņiem.

bundza

Kādu tunci pirkt? Veikalos ir plašs piedāvājums, tomēr esmu iecienījusi vienu konkrētu veidu – tuncis eļļā, oranžā bundžā, samērā lēts (nepilni 4€ Rimi) par palielo bundžu. Gabaliņi nav dārgā fileja vienā gabalā, bet nav arī samalti nezināmi gabali smalkā putrā. Zivs iekšā ir daudz un blīvi saspiesta, līdz ar to eļļa neaizņem iepakojuma lielāko daļu, ir ar neitrālu garšu, ti, nav nepatīkamas piegaršas. Zemāk receptē es norādīšu aptuvenu tunča svaru, jo tiem, kas izvēlas citu veidu, iespējams nāktos kombinēt iepakojumus, bet šis nav tas ēdiens, kur precīzs produktu svars/proporcijas būtu ļoti nozīmīgas.

rimi_pupas Sviesta_pupasNākamais jautājums – kuras konservētās pupiņas vajadzēs? Es izvēlos vienas no divām – Rimi zīmola konservētās sviesta pupas vai arī citas veikalos pieejamās sviesta pupiņas bundžā. Šīs pupas ir lielākas par citām, mīkstas, miltainas.

Šādas pupiņas (un jebkuras citas, kas ir konservētas sālsūdenī), pirms lietošanas obligāti ir jānoskalo. Lai cik ilgi un rūpīgi mēģinātu notecināt lieko šķidrumu, pupas vienalga būs viegli glumas. Tādēļ izlietnē liekam caurduri, caurdurī pārliekam bundžu saturu un skalojam zem tekoša ūdens ar rokām palīdzot apmaisot. Sākumā pupas sāks putoties, bet pēc laika, kad sālījums būs noskalots, arī putas pazudīs. Viegli apžāvētas un notecinātas tās būs gatavas tālākai lietošanai.

Sastāvs: 3gb 400g bundžas konservētas sviesta pupiņas, ~0.4kg tuncis eļļā (gabaliņos), 1glāze kapāti lociņi, malti melnie pipari

Pupas sagatavo, kā minēts augstāk. Atsevišķā trauciņā nolej eļļu no tunča. Pašu zivi liek salātu traukā, ar dakšiņu nedaudz sasmalcina. Pievieno pupas, 3/4 glāzi kapātos lociņus, un, ja gribas pikantāk – nedaudz maltus melnos piparus. Visu izmaisa. Ja salāti liekas pārāk sausi, pielej daļu no iepriekš nolietās eļļas. Pārkaisa ar atlikušajiem lociņiem, pasniedz.

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share
kādu tunci pirktkonservētas pupiņassviesta pupiņastunča salātituncis eļļā

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here