Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Ceptie gardumi
  • Citi
  • Sāļais pīrāgs jeb variācija par quiche Lorraine
Citi, Pīrāgi un pīrādziņi, Receptes
August 3, 2018

Sāļais pīrāgs jeb variācija par quiche Lorraine

Uzsākot dalību Māmiņu kluba projektā Māmiņu pavasara skaistuma kūre, simboliski atvadījāmies no savas treknās dzīves, uzdzīvojot ar kūkām, kārtojumiem un vistu spārniņiem. Pati uzcepu sāļo pīrāgu (ko latviski ir nodēvējuši par oleni) jeb kīšu. Kas var būt grēcīgāks un treknāks par ēdienu, kurā ir tikai labas lietas: olas, saldais krējums, trekns siers, žāvēta gaļa, milti un sviests?

Pamatnei: 200g milti, 100g sviests, 1/2tk sāls, 2-3 ēd.k. skābs krējums Pildījumam: 2 sīpoli, 150 vītināta cūkas krūtiņa, 150g kūpināta karbonāde, 200g saldais krējums, 4 olas, 200g siers (Gouda), sauja melnās olīves (atkaulotas), šķipsna malts muskatrieksts, malti melnie pipari, 1/2tk baziliks, 1/2tk raudene (oregano) Dekorēšanai: ķiršu tomātiņi, dažas šķēles vītinātas cūkas krūtiņas

Miltus sajauc ar sāli un izsijā palielā bļodā vai uz dēļa. Ieplucina sviestu, līdz veidojas drumstalas. Pievieno krējumu un ātri samīca mīklu. Noliek vēsā vietā. (Šo lieliski var paveikt arī virtuves kombaina bļodā).

Sīpolus nomizo un sagriež ļoti plānos gredzenos.  Gaļu smalki sagriež (es ņemu tās, kas jau ir šķēlītēs vakumā) plānos salmiņos. Sieru sarīvē uz rupjās rīves. Pannā sakarsē 50g sviestu, liek sīpolus, gaļu un 10min sautē. Pārliek bļodā, iemaisa olīves, raudeni, baziliku, piparus un muskatriekstu. Saldo krējumu sakuļ kopā ar olām. Pievieno atdzisušo pildījumu, sieru un visu izmaisa.

Mīklu plāni izveltnē un liek ietaukotā, ar miltiem izkaisītā veidnē, maliņas paceļot uz augšu. Tradicionāli tiek izmantota tartes forma, bet tikpat labi sanāk parastā apaļā formā. Lej virsū pildījumu, nedaudz nolīdzina. Izkārto ķiršu tomātiņus un vītinātās gaļas šķēlītes.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°, ievieto sagatavoto pīrāgu, cep aptuveni 30 minūtes, kamēr pildījums sarecējis un tā virsa – apbrūnējusi.

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here