Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Ceptie gardumi
  • Kūkas un tortes
  • Rulete ar ābolu krēmu
Kūkas un tortes, Receptes
August 3, 2018

Rulete ar ābolu krēmu

DSCN0594

Varētu teikt, ka viegls deserts, jo tieši tā arī garšo, bet tomēr putukrējums un cukura glazūra dod savu treknumiņu.

Biskvītam: 5 olas, 3ēd.k.milti, 3ēd.k.kartupeļu ciete, 3 ēd.k. ūdens, 5 ēd.k. cukurs, 1.5tk cepamais pulveris

Dzeltenumus atdala no baltumiem. Baltumus saputo stingrās putās ar šķipsniņu sāls, atliek malā. Dzeltenumus sakuļ, pievieno cukuru un ūdeni, saputo gaišā masā. Pievieno miltus, cieti un cepamo pulveri, puto, līdz masa gaiša, bieza un cukurs pilnībā izkusis. Iecilā saputotos olbaltumus un izlīdzina ar cepampapīru izklātā standarta plātī. Cep cepeškrāsnī 13min 180C karstumā. Izceptu uzreiz uzmanīgi “noplēš” no papīra, novieto atpakaļ un kopā ar papīru, sākot no īsākās malas sarullē ciešā rullī, atdzesē.

Krēmam: 750g āboli, 5ēd.k. brūnais cukurs, kanēlis, 20g sviests, 200ml saldais krējums, 2ēd.k. pūdercukurs, 1,5tk vaniļas cukurs, 1pac. putukrējuma stindzinātājs

Ābolus nomazgā, sagriež četrās daļās, izņem serdes un kārto lēzenā karstumizturīgā traukā ar mizu uz leju. Pārkaisa ar brūno cukuru, kanēli un pārliek ar sviesta gabaliņiem (katrai ceturtdaļai savu gabaliņu). Cep cepeškrāsnī 200C 25min, līdz āboli pilnībā mīksti. Atdzesē, noņem miziņas un ar dakšiņu vai blenderī sasmalcina viendabīgā masā.

Putukrējumu daļēji saputo, pieliek pūdercukuru, vaniļas cukuru, putukrējuma stindzinātāju, saputo stingrās putās. Iecilā un viendabīgi iejauc ābolu masu.

Biskvītu atrullē vaļā, vienmērīgi nosmērē ar krēmu un satin atpakaļ rullī.

Glazūrai: 70g sviests, 200g pūdercukurs, 30g grauzēti lazdu rieksti, 1tk vaniļas cukurs, 2-3ēd.k. ūdens

Sviestu nelielā katliņā izkausē, iemaisa pūdercukuru, ūdeni un vaniļas cukuru, maisa, līdz viendabīgs un nedaudz līstošs. pārlej ruletei, lai virsma būtu pārklāta, pārkaisa ar grauzdētiem, kapātiem lazdu riekstiem.

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share
ābolu krēmscepti ābolicukura glazūraglazūra kūkaisaldā rulete

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here