Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Dārzeņi un augļi
  • Citi
  • Rudens – sautējumu laiks
Citi, Cūkgaļa, Receptes
August 3, 2018

Rudens – sautējumu laiks

Rudenim klauvējot pie durvīm arī piemājas tirdziņā sāk parādīties arvien vairāk sakņu, dārzeņu un citu labumu. Tas nu ir īstais laiks tikt pie kāda sātīga sautējuma.

Sautējumu var taisīt gan veģetāro, gan arī ar gaļu. Vislabāk būtu liesa lopa vai teļa gaļa, bet arī var izmantot cūkgaļu vai tās cienītāji – arī jēra gaļu. Pievienot var visdažādākos dārzeņus, atkarībā no gaumes un pieejamības. Galvenais ir pievienot tos sautējumam pēc gatavošanas ilguma, lai beigās visi būtu vienādā mīkstumā un nebūtu izšķīduši. Man šoreiz bija:

1/2kg cūkgaļas šķiņķa, 6 vidēja izmēra kartupeļi (miltaina šķirne), 3 gari burkāni, 2 sīpoli, 1 pipars, 1 baklažāns, sāls, pipari, paprikas pulveris.

Gaļu sagriež gabaliņos (aptuveni 1,5×1,5cm), uz sausas pannas vienā kārtā liekot, apbrūnina no visām pusēm, pārliek katlā. Burkānus nomizo , sagriež slīpās šķēlēs, liek katlā pie gaļas. Apkaisa ar sāli, maltiem melnajiem pipariem, paprikas pulveri, izmaisa, uzlej 2 glāzes ūdens. Visu uzvāra, samazina karstumu un regulāri apmaisot sautē līdz burkāni un gaļa mīksti.

Nomizo kartupeļus, sagriež gabalos, tikpat lielos cik gaļa, piparam izņem sēklas un sagriež palielos gabalos. Baklažānu sagriež, liek traukā un apkaisa ar sāli, pirms pievienošanas nospiež izdalījušos šķidrumu. Liek pie mīkstās gaļas visus sagatavotos dārzeņus un zem vāka sautē, kamēr mīksts.

Sīpolus nomizo, sagriež daiviņās un apcep līdz zeltaini brūni. Pievieno sautējumam pašās beigās. Izmaisa.

Pasniedzot apkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem, atsevišķi pasniedz skābo krējumu.

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share
cūkgaļadārzeņisautējums

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here