Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Mērces
  • Majonēzes “Cēzara” mērce
Mērces
July 11, 2016

Majonēzes “Cēzara” mērce

 

cezara_merceCēzara salātu mērce ir gana sarežģīts pasākums, ja ievēro visus sīkumus. Ja salāti nav jāpasniedz prezidentam vai kādam īpaši smalkam gardēdim, tad der arī atvieglotie receptes varianti. 

Šis patiešām ir viegls variants – sarežģītākā daļa ir aizstāta ar gatavo majonēzi. Zinu, ka daudzi joprojām par vienīgo īsto atzīst Hellmanns tumši zilo, citi tikai Franča provansas majonēzi, bet man vislabāk patīk  Spilvas Provansas majonēze

majoneze

Tāpat arī jāparunā par anšoviem. Reaton piedāvā lieliskus anšovus, kas patiesībā ir ķilavas ļoti gardā marinādē, bet tādi šai  mērcei nederēs. Vajadzēs īstas mazas zivtiņas, kas ir sasālītas, pacietas un tiek pārdotas mazās kārbiņās. Tām man nav iecienīta veida, jo pērku, kad vajag un kur pagadās. Pēdējo reizi tās iegādājos Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljonā esošajā spāņu preču bodītē. Tā kā uzreiz visas zivtiņas nekad nesanāk izmantot, pāri palikušās pārlieku nelielā burciņā (mazās sinepju burciņas der ideāli) un aizvākotas glabāju ledusskapī.

Mērces pagatavošanai svarīgi, lai būtu kāda ierīce ar blendera funkciju. Tikpat labi tā varētu būt krūzes veida blenderis, bet es izmantoju virtuves kombaina bļodu ar smalcināmo nazi.

Sastāvs: 2 daiviņas ķiploks, 1 anšovu fileja, 2ēd.k. svaiga citronu sula, 1tk Dižonas tipa sinepes, 1tk Vorčesteras mērce, 250g Provansas majonēze, 70g rīvēts cietais siers

Blenderī liek ķiploku, anšovu, citronu sulu, sinepes (es mēdzu aizstāt ar graudu sinepēm), Vorčesteras mērci un blenderē, līdz ķiploks un anšovs ir sasmalcināts. Pievieno majonēzi, turpina blenderēt 1 minūti. Pievieno cieto sieru,  sablenderē, lai tas vienmērīgi sajaucas ar mērci. Pārliek uzglabāšanas traukā un atdzesē ledusskapī ~2h, lai garšas savelkas.
Pasniedz pārlejot lapu salātiem, lapu-dārzeņu salātiem vai izmanto kā dip mērci dārzeņiem, čipsiem, vistas nagetiem uc.

PS Mērce ir tik garda, ka mēdzu to kā našķi laizīt no karotes, vai ēst pamērcējot maizes gabaliņus.

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share
anšoviCēzara salātu mērcesalātu mērce

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here