Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Ceptie gardumi
  • Cepumi un plātsmaizes
  • Mandeļu plātsmaize
Cepumi un plātsmaizes, Receptes
August 3, 2018

Mandeļu plātsmaize

mandelu-platsmaizePlātsmaizes tradicionāli ir ar veselām ogām vai augļu gabaliņiem virspusē. Šī ir pilnīgs pretstats parastajai plātsmaizei – trekna sviesta mīkla, salda glazūra un mandeles. Patiks zvērinātiem saldummīļiem.

Pamatne: 226g sviests (izkausēts), 250ml ūdens, 130ml skābais krējums, 200g cukurs, 2 lielas olas, 1tk vaniļas cukurs, 0.5g mandeļu esence, 260g milti, 1tk dzeramā soda, 0.5tk sāls
Glazūra: 226g sviests (izkausēts), 80ml piens, 1tk vaniļas cukurs, 0.5g mandeļu esence, 0.5kg pūdercukurs
Dekorēšanai: 70g mandeļu plāksnītes.

Sagatavo cepamo plāti (~35x45cm) – ieklāj cepamo papīru vai izpūš ar non-stick aerosolu. Cepeškrāsni uzsilda līdz 180C.

Pamatnei lielā bļodā ar putojamo sltiņu sajauc kausēt sviestu, ūdeni, skābo krējumu un cukuru. Ieputo olas, vaniļas cukuru un mandeļu ekstraktu. Pievieno miltus reizē ar sāli un sodu. Visu sajauc, lai nebūtu miltu kamoliņu. Mīklu lej sagatavotajā pannā un cep 20 minūtes.

Kad pamatne ir izcepta, bļodā sajauc kopā visas glazūras sastāvdaļas. Ja nepieciešams, pūdercukurs iepriekš jāizsijā. Glazūru puto līdz gluda un spīdīga. Pārlej vēl karstai pamatnei, izlīdzina un pārkaisa ar mandeļu plāksnītēm. Pirms pasniegšanas atdzesē.

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share
cukura glazūramandelesplātsmaize

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here