Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Ceptie gardumi
  • Kūkas un tortes
  • Jogurta kūka ar persikiem
Kūkas un tortes, Receptes
August 3, 2018

Jogurta kūka ar persikiem

persiku-jog-kukaKad persiki tik gatavi un sulīgi, jāpapildina piknika galds ar kūku, ko ir viegli paņemt līdzi, kas nebojāsies un nesalūzīs. 

Salīdzinot ar citām kūkām un kēksiem, šī ir mīksta, sulīga, turklāt ar samazinātu taukvielu un cukura daudzumu – tikai 130g sviesta un 100g cukura uz lielo apaļo 25cm cepamo formu.

130g ļoti mīksts sviests, 100g cukurs, 3 olas, 350g biezais turku jogurts, 4-5 piles mandeļu esence, 260g milti, 0.5tk sāls, 1,5tk cepamais pulveris, 1tk dzeramā soda, 4gb persiki, 3ēd.k. brūnais cukurs, pūdercukurs pārkaisīšanai

Sagatavo 25cm diametra cepamo formu ar noņemamām malām – vai nu izpūš ar non-stick aerosolu vai arī izsmērē ar sviestu un apakšu izklāj ar cepampapīru. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180C.
Persikus nomizo (pavisam gataviem miza pati nāk nost, ja pavelk ar nazi; negatavākiem var to izdarīt ar kartupeļu mizojamo nazi). Sagriež nelielos gabaliņos un pagaidām noliek malā.
Lielā bļodā sviestu saputo ar cukuru, olām, mandeļu ekstraktu un jogurtu. Pievieno miltus, sāli, cepamo pulveri un sodu. Maigi samaisa, līdz viss ir sajaucies, bet nepārkuļ. Mīklu liek sagatavotajā formā, nolīdzina. Persikus sajauc ar brūno cukuru un vienmērīgi noklāj kēksa virsu.
Cep 50 minūtes, un gatavību pārbauda iedurot koka zobu bakstāmo – tam ir jāiznāk ārā tīram. Kad kēkss gatavs, to ar visu formu novieto uz dzesēšanas režģa un atdzesē. Pārkaisa ar pūdercukuru, pasniedz kopā ar putukrējumu vai saldējumu.

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share
jogurta kūkakēksskūka piknikampersiku kūkaturku jogurts

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here