Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Dārzeņi un augļi
  • Kartupeļi
  • Šampinjoni kartupeļu biezenī
Kartupeļi, Sēnes
July 27, 2015

Šampinjoni kartupeļu biezenī

Īsts sakritību sacepums. Vakar netīšām nopirku Ievas virtuvi, vakarā tirdziņā ieraudzīju smukus šampinjonus un nopirku tos, ar domu, ka gan jau izlietošu, vakarā vīrietis pārmaiņas pēc pašķirstīja manus žurnālus un šodien uz jautājumu: “Ko vakariņās?” atbildēja: “Kaut ko no tā žurnāla.”

Oriģinālo recepti, kurā biezenim klāt bija arī 3 burkāni, bet sēnēm nebija klāt gaļas un smukumam tomāti, modificēju savai garšai piemērotāk.

1.5kg kartupeļi, 1kg šampinjoni, 200g žāvēta gaļa, 200ml + 50ml saldais krējums, 100g siers, 1 ola, daži ķiršu tomātiņi, 20g sviests, 2ēd.k. rīvmaize, eļļa, muskatrieksts

Kartupeļus nomizo, izvāra sālsūdenī un sastrādā biezenī. Piejauc 200ml saldo krējumu un šķipsnu muskatriekstu.

Ja šampinjoni lieli – sagriež sīkāk, ja nelieli, atstāj veselos gabalos. Uz pannas uzlej nedaudz eļļas, labi sakarsē un apcep šampinjonus brūnganus. Gaļu sagriež plānās šķēlītēs un pēc tam gabaliņos, apcep. Sēnes sajauc ar gaļu.

Cepamo formu ietauko ar sviestu un izkaisa ar rīvmaizi. 2/3 kartupeļu biezeņa izlīdzina formā, no atlikušās 1/3 izveido maliņas. Vidū liek sēnes ar gaļu. Pārlej visu ar olas un saldā krējuma maisījumu, pārrīvē sieru. izkārto ķiršu tomātiņu pusītes.

Cep 20min 200°, pēc tam 5min grila režīmā.

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share
biezeniskartupeļisacepumsšampinjoni

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here