Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Dārzeņi un augļi
  • Kartupeļi
  • Oglēs cepti kartupeļi
Kartupeļi
July 22, 2015

Oglēs cepti kartupeļi

Oglēs cepti kartupeļi ir klasika – mammas un vecmāmiņas to atceras no kartupeļu talkām, mums jāsamierinās ar grila oglēs ceptiem labumiem. Vienīgā lieta, ar ko es negribu samierināties ir puszaļi kartupeļi un apdegusi garoziņa.

Tādēļ kartupeļi tiek likti cepties paši pēdējie, kad ir palikušas tīras ogles, kuras jau lielākā daļa sabirzušas pelnos. Nezinu kādēļ, bet visi vienmēr izvēlas pēc iespējas lielākus kartupeļus – tur jau ir tas āķis, kādēļ šādi gatavoti kartupeļi apdeguši no ārpuses, bet negatavi viducī. Šādam nolūkam jāņem nelieli – 4-5cm lieli kartupeļi, biezākā pieejamā folija, sviests un sāls. Kartupeļi rūpīgi jānomazgā, lai nepaliktu ne smilšu graudiņa – arī miziņu var apēst. Tālāk ir divi ceļi – ar asu spicu nazi izrurbināt ceurumu un tajā iesmērēt sviestu+sāls vai arī vienkāršākais – rokās paņemt sviesta pikuci un sāls šķipsnu, un katru tupeni rūpīgi iesmērēt. Tad ietīt folijā un likt cepties, bet jāatceras arī pāris reizes apgrozīt, lai izcepas vienmērīgi. Gatavību ērti var pārbaudīt ar bambusa irbuļiem. Rezultāts ir mutē kūstošs, miziņa pati izšķīst uz mēles. Un nevajag nekādas papildus garšvielas – ir lieliski savā vienkāršībā.

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here