Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Citi ēdieni
  • Konservējumi un marinējumi
  • Marinēti tomāti ar ķiploku un papriku
Konservējumi un marinējumi
5 May 2011

Marinēti tomāti ar ķiploku un papriku

Pašu recepti nočiepu Rudei no gatavo.lv, jo pēc pirmā izmēģinājuma tā ierindojās stabilā ieziemojamo produktu sarakstā. Nav gan pavasarīga, bet piederīga vasaras otrajai pusei, kad tomāti pilna siltumnīca vai vismaz lauku onka tirgū no tiem šķiras par mazām naudiņām. 


Nelieli stingri tomāti, ķiploki, bulgāru paprika, buntīte lapu seleriju

Marinādes daudzums 1 trīslitru burkai: 2 l ūdens, 2 ēd. k. sāls, 8 ēd. k. cukura, 100 ml 9 % etiķa, 15 melnie pipari

Ķiploku daiviņas novienādo – sagriež nelielu daiviņu izmēros. Tomātiem pie zaļā knibuča, kur kātiņš bija klāt, iegriež un tur iesprauž sagatavoto ķiploku. Piparus sagriež sev tikamos gabalos, ar tiem labi var aizbāzt šķirbas starp tomātiem.

Burkā kārto – nedaudz seleriju lapas (aptuveni tik, cik uz viena kāta uzaudzis) ar visiem kātiem, pa virsu pamīšus – tomātus ar pipariem, burkas augšā uzliek selerijas (tikpat cik apakšā).

Ūdeni uzvāra kopā ar sāli un cukuru. Ar marinādi pārlej tomātus, patur minūtes 10, marinādi nolej, vēlreiz uzkarsē, atkal pārlej tomātiem un tur 10 minūtes. Nolej. Marinādi atkārtoti uzvāra, izslēdz uguni, pielej etiķi un pārlej tomātiem, burkas aizvāko, ietin segās uz nakti, līdz tās pilnīgi atdziest.

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here