Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Citi ēdieni
  • Ātri gatavojams
  • Овсянка, сэр!
Ātri gatavojams, Putras
17 July 2011

Овсянка, сэр!

Bērnībā mūs visus baroja ar auzu tumēm, putrām, zupām un cepumiem. Man tīri labi garšoja viss, bet es jau kopš dzimšanas biju rīma, tāpēc neesmu tas labākais rādītājs 😀 Tagad ir tā, ka no vecā labā herkulesa auzu pārslu putru uzvārīt daudzi vairs nemāk – ātri vārāmās pārslas ļāvušas palaisties slinkumā. Tāpēc te divi varianti auzu putrām.

1gl ūdens, 1/2gl auzu pārslas, 1/2gl piens, šķipsna sāls, cukurs

Uzvāra ūdeni, ieber tajā auzu pārslas un vāra līdz mirklim, kad ūdens gandrīz pazudis (~5min). Pielej pienu, pēc garšas pievieno sāli un cukuru, maisot vāra līdz vajadzīgajai konsistencei. Šī būs stingra, saturīga putra, kuru mierīgi var ēst ar ceptu gaļu un sīpoliem

1,5gl ūdens, 1/2gl auzu pārslas, 1/2gl piens, sāls, cukurs

Auzu pārslas aplej ar ūdeni un liek vārīties. Kad ūdens jau gandrīz novārījies, pielej pienu, pievieno sāli un cukuru. Maisot vāra līdz putra nedaudz sabiezējusi. Tumīgā, glumā putra. Ja pielej vēl 1/2 glāzi piena sanāk auzu pārslu zupa.

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here