Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Sīkumi
  • Sajūtas
  • Nekas svarīgs
Sajūtas, Tievētājas atskaites
28 February 2011

Nekas svarīgs

Kas notiek? Enerģijas un prieka viļņi mijas ar nogurumu un besi, kad neko negribas, nevaru un tas viss tracina. Esmu labi turējusies pēdējo mēnesi – atkal mainījusi ēdienkarti, aktīvi sportojusi, visādi citādi bijusi godīga un laba. Rezultāti ir, pie tam ļoti smuki, bet! Vai nu aukstums pie vainas vai kas, bet vairs nespēju izturēt to veselīgo padarīšanu. Kāri rīt siekalas, kamēr blakus kāds ēd bulciņu, cept torti un nepagaršot krēmu, aizbraukt ciemos un atteikties no namamātes rūpīgi pagatavotās vistiņas, kautrēties palūgt 2l tējas zaptsūdeņa vietā…

Iestājies tāds panīkuma moments. Es zinu, kas man būtu jādara, bet nespēju, jo negribu.

Varbūt pie vainas ir tas, ka man nākas sevi lauzt un tas uzliek daudz lielāku slodzi kā visi sporti kopā? Veselīgā ēšana: piecreizējas maltītes dienā nelielās porcijās, ogļhidrāti ar olbaltumvielām brokastīs, ogļhidrāti ar šķiedrvielām pirmajās pusdienās, ogļhidrāti ar olbaltumvielām otrajās pusdienās, olbaltumvielas ar šķiedrvielām un vitamīniem vakariņās, ir par daudz cilvēkam, kurš līdz šim ēdis 1-2 reizes dienā, pēc iespējas veselīgāk, mazkalorijaināk, tomēr neliedzot sev nelielus prieciņus. Jā, svars šādi krīt nedaudz ātrāk, organisms saņem visu nepieciešamo, es kļūstu arvien nelaimīgāka.

Sēžu pārdomās – cīnīties, mēģināt pārvarēt sevi un ēst pēc priekšrakstiem vai atgriezties pie sev pieņemamākā varianta? Jo ir man tāds niķis – jo biežāk ēdu, jo biežāk gribas, jo biežāk gribas, jo vairāk apēdu. Porcijas aug, sāku arvien vairāk pieķerties treknām lietām. Tāpēc kā labāko veidu, kā turēt sevi grožos, esmu atzinusi ēšanu reti, liesi un samērīgās porcijās. Tā pavisam noteikti ir vieglāk sekot līdzi apēstajām kalorijām, mazākas iespējas aprīt kādu slēpto tauku tādejādi dodot iespēju paniekoties arī ar treknākām lietām – sieriem, dažādām mērcēm, saldumiem.

Zinu, ka jāizlemj man pašai, bet šobrīd pat intuīcija nesaka neko priekšā, pat viņai panīkums 🙂

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here