Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Ceptie gardumi
  • Kēksi un mafini
  • Biolakto kēkss
Kēksi un mafini, Receptes
August 3, 2018

Biolakto kēkss

Kādu laiku atpakaļ laukos dzīvojošā vecmamma bija izcepusi krējummaizi. M. tik ļoti tā garšoja, ka man tika dots partijas uzdevums iegūt recepti un šad tad to uzcept. Recepti izvilku no vecmammas, bet ar aptuveniem daudzumiem, jo viņa visu gatavo uz aci. Man nesanāca.

Nesanāca ne pirmajā, ne otrajā, ne trešajā reizē. Te vienā vecā savas omas pavārgrāmatas lapā atradu ar roku pierakstītu recepti biskvītam ar nosaukumu Torte. Izmēģināju un jā – sanāca! Vēlāk gan izmainīju šo to – aizstāju 1/2 krējuma ar smiltsērkšķu bio lakto un samazināju cukura daudzumu.

4 olas, 1/2gl cukurs, 1gl milti, 1tk soda, 100ml smiltsērkšķu bio lakto, 100ml skābs krējums

Olas saputo ar cukuru, putojot iesijā miltus. Pievieno bio lakto un krējumu, izmaisa. Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādiem. Tieši pirms cepšanas mīklā iemaisa sodu, lej cepamajā formā un cep 30min. Gatavību pārbauda ar bambusa kociņu – to iedur un izvelkot tam jābūt sausam. Ja ir pielipuši mīklas krikumi – jāturpina cept.

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here