Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Citi ēdieni
  • Ātri gatavojams
  • Grilēta menca ar kariju
Ātri gatavojams, Zivis un jūras veltes
4 February 2011

Grilēta menca ar kariju

Tad nu turpinām veselo cepto zivju eksperimentus. Šodien grilēta tikka-style menca. Pašlaik cepeškrāsnī, bet vasarā noteikti būs arī grila versija.

0,5kg menca, 1tk rīvēta ingvera sakne, 1 paliela daiviņa ķiploks, šķipsna sāls, 1 ēd.k. skābais krējums vai bezpiedevu jogurts, 1tk sarkanā karija pasta, 1tk karija pulveris, ½ tk kumins (sēklas, nemaltas), ½ ēd.k. eļļa

Mencu iztīra, nogriež asti un spuras. Šķērseniski izdara iegriezumus līdz asakai. Izspiež ķiploku, sajauc kopā ar rīvētu ingveru un sāli. No visām pusēm (arī iegriezumus) ierīvē ar iegūto maisījumu.

Sajauc krējumu ar eļļu un pārējām garšvielām. Zivi apsmērē ar iegūto mērci, atstāj vēsumā uz 30min. Grilē cepeškrāsnī 230° no abām pusēm, līdz iegriezumi atvērušies, un zivs ieguvusi patīkamu toni.

No dotajiem daudzumiem sanāk 2 porcijas, katrā ap 200kcal.

 Fonā redzamas piedevas – saldētais pākšu pupiņu/burkānu/cukurzirņu mikslis sajaukts ar 1tk sarkano karija pastu un grilēts cepeškrasnī 10min.

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here