Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Citi ēdieni
  • Ātri gatavojams
  • Aveņu krēma kūka
Ātri gatavojams, Kūkas un tortes, Receptes
August 3, 2018

Aveņu krēma kūka

raspberries_mousse_cakeGaisīga, maiga rozā kūka, kura nebūt nav salda – avenes un citrona sula dod lieliski atsvaidzinošu skābumu.

Pamatnei: 125ml kviešu milti, 225ml pilngraudu kviešu milti, 125ml cukurs, 1/2tk cepamais pulveris, 1/2tk sāls, 1/4tk kanēlis, 100g auksts sviests, 2ēd.k. medus, 2ēd.k. tumšais cukurniedru sīrups, 60ml auksts ūdens, 1tk vaniļas ekstrakts

Virtuves kombainā, kas aprīkots ar kapājamo nazi, liek visas sausās sastāvdaļas un pāris sekundes sajauc. Pievieno gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu (es lietoju saldētu) un kombainā kapā ~30 sekundes, kamēr viss sajaucies ar miltiem. Pievieno visas līstošās sastāvdaļas un turpina jaukt līdz mīkla sāk velties bumbā, arī aptuveni 30 sekundes. Mīkla sanāk nedaudz lipīgi mīksta.

Ņem divas cepamā papīra loksnes. Uz vienas uzzīmē kūkas formas pamatnes kontūru, apgriež otrādāk, lai rullējot mīklu, būtu redzamas līnijas, bet nebūtu saskares ar zīmējumu. Mīklu sadala divās daļās. Vienu saveļ bumbā un liek saldētavā nākamajai kūkai, bet otru liek uzzīmētās kontūras vidū, izspaida plakanāku un pārsedz ar otru cepampapīra loksni. Uzmanīgi izrullē ~3mm biezumā un ar abām papīra loksnēm liek ledusskapī uz vismaz 2h atdzesēties.

Pēc 2h ņem ārā, ja nepieciešams, vēl nedaudz parullē, lai mīkla visur būtu vienādā biezumā. Noņem virsējo papīra loksni un pārbauda vai mīkla ir nosegusi uzzīmēto apli, ja nepieciešams, pielabo. Cep 180C grādu karstumā 15 minūtes. Pilnībā atdzesē.

Lai arī apraksts ir garš, pagatavot šo pamatni nav grūtāk kā jebkuru citu. Tiesa, ja nav vēlmes vai iespējas nodarboties ar cepšanu, var izmantot gatavos pilngraudu cepumus, vai 0.5cm biezumā sagrieztus neitrālas garšas mīkstus prjaņikus.

 Pildījumam: 400g avenes (var saldētas), 100g cukurs, 3ēd.k. citrona sula (~1 neliels citrons), 2 1/4 tk želatīns, 125ml + 2ēd.k. cukurs, 500ml saldais krējums

Avenes sablenderē biezenī un izberž caur sietu, lai atdalītu sēkliņas. Kopā sanāks ~1 glāze gatavā biezeņa. Nelielā bļodiņā ielej citrona sulu un pārkaisa želatīnu (jo smalkākas konsistences, jo labāk). Nelielā katliņā liek aveņu biezeni un 125ml cukuru. Vāra vidējā karstumā, līdz šak parādīties burbulīši. Uzreiz pievieno želatīnu un, nepārtraukti maisot, vāra, līdz viss ir izšķīdis (~30-60sek). Noliek vēsā vietā un atdzesē līdz istabas temperatūrai (~20minūtes). Galvenais ir nepārvārīt, citādāk garša būs nevis pēc svaigām avenēm, bet aveņu ievārījuma.

Putojamā traukā ielej saldo krējumu, pievieno 2ēd.k. cukuru un vidējā ātrumā kuļ līdz izveidojas vieglas gaisīgas putas.

Kad aveņu masa ir atdzisusi, to ar lāpstiņas palīdzību iejauc putukrējumā, atstājot dažas ēdamkarotes (~3-4) dekorēšanai.

Sagatavo formu ar nonemamām malām (22-24cm diametrā). Ieklāj tās pamatnē cepamo papīru (var to pašu uz kura cepa kūkas pamatnīti), sānu malas nedaudz pārklāj ar eļļu vai non-stick aerosolu. Ievieto gatavo pamatni un pārliek pāri krēma masu. Vienmērīgi izlīdzina un nogludina virsmu ar metāla lāpstiņu vai platu nazi. Formu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī atdzesēties uz vismaz 2h, vai uz nakti.

Aptuveni 30min pēc ielikšanas ledusskapī, kad virskārta jau ir kļuvusi stingrāka, kūkas virsu pārklāj ar iepriekš atlikto aveņu masu un vienmērīgi izlīdzina. Atkal pārklāj ar plēvi un liek ledusskapī uz atlikušo laiku.

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share
aveņu krēmsaveņu kūkasiera kūkas pamatne

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here