Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Citi ēdieni
  • Ātri gatavojams
  • Cukini-rikotas lazanja
Ātri gatavojams, Kabači un cukini, Pasta (makaroni)
July 27, 2015

Cukini-rikotas lazanja

Cukini_lazanjaViegla aromātiska lazanja vasaras pusdienām.

9 lazanjas plāksnes, 200+100g rikota, 1 vidējs sīpols, 500g cukini, 2 daiviņas ķiploks, 400g bundža tomāti savā sulā, 50+100g čedaras siers, 1 ēd.k. tumšais niedru cukurs, 2 ēd.k. zaļumu maisījums (svaigi kapāts baziliks+rozmarīns+timiāns), sāls, pipari, 1+1 ēd.k. eļļa

Uzvāra ūdeni un 5min apvāra lazanjas plāksnes. Noskalo zem auksta ūdens un apslaka ar 1 ēd.k. eļļas, lai tās nesaliptu.

Cukini sarīvē uz rupjās rīves, sīpolu sakapā, ķiploku sagriež šķēlītēs. Lielā pannā sakarsē 1ēd.k. eļļas, cep sīpolu un ķiploku 3min. Pievieno cukini, zaļumus. Cep līdz cukini ir kļuvuši košāki un gandrīz mīksti. Pievieno rikotu un 50g rīvētu čedaru, šķipsnu sāls un melnos maltos piparus. Maisot karsē līdz viss vienmērīgi sajaucies, noliek malā.

Tomātus sagriež nelielos gabaliņos, sajauc ar šķipsnu sāls un brūno cukuru. Liek uz 3min mikroviļņu krāsnī un uzkarsē.

Kārto lazanju – karstumizturīgā traukā liek pusi no kabaču pildījuma, pārklāj ar 3 lazanjas plāksnēm. Nākamo liek tomātu masu, atstājot 1/3 glāzes sulas rezervei. Pārklāj ar 3 lazanjas plāksnēm. Uz tām liek atlikušo pusi ar cukini pildījumu, pārklāj ar pēdējām trīs plāksnēm. Virspusē uzdrupina 100g rikotas, uzrīvē 100g čedara sieru un pārlej ar atlikušo tomātu sulu. Cep līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī 25 minūtes. Pirms pasniegšanas ļauj atdzist 10minūtes.

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share
cukinirikotaveģetārā lazanja

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here