Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Ceptie gardumi
  • Kūkas un tortes
  • Sviesta krēma kūka ar riekstiem
Kūkas un tortes, Receptes
August 3, 2018

Sviesta krēma kūka ar riekstiem

Lai iepriecinātu mazu bērnu svētkos, labākais ir ballīte ar baloniem, torti ar iemīļotajiem pasaku/multfilmu tēliem. Par baloniem viss ir skaidrs, bet torte… Var pasūtīt, var pats taisīt. Pasūtot kūku pasaku tēla veidā vai ar tā attēlu virsū vienmēr ir jāpiemaksā par māksliniecisko pusi, bet Gemoss piedāvā lielisku lietu – apdrukātas vafeļu ripas ar Vinniju Pūku, princesēm, mikimaušiem un esot redzēti pat Hello Kitty. 

Krēmam: 4 olas, 0,5l saldais krējums, 400g nesālīts sviests, 2gl cukurs, 6ēd.k. milti, 3ēd.k. kartupeļu ciete;

Pildījumam: 2gl zemeņu masa, 4ēd.k. želejas cukurs “Multi” (Dansuker), 1 laima sula, 1/2gl drupināti rieksti

Pamatam: 400g Selgas tipa cepumi, 1gl piens

Dekorācijai: 1 dekoratīvā vafeļu ripa, 1 ēd.k. cukurs, 1/3gl ūdens, 1gl drupināti rieksti

Krēms: Olas saputo ar cukuru, kamēr masa gaiša, palielinājusies tilpumā un cukurs izkusis. Pievieno miltus un kartupeļu cieti, saputo. Saldo krējumu uzvāra un, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu, tievā strūkliņā pielej olu masu. Ūdens peldē vai uz neliela karstuma karsē visu līdz sabiezē līdz bieza skābā krējuma vai biezākai konsistencei (atkarīgs no miltu briedības pakāpes, olu lieluma utml). Liek vēsumā atdzist. Sviestu tur istabas temperatūrā. Kad krēma masa ir atdzisusi, liekot pa karotei klāt, saputo ar sviestu.

Pildījumam: saspaidītas svaigas zemenes liek katliņā, pievieno laima sulu un uzvāra. Pievieno cukuru, maisot vāra vēl 30sek-1min. Atdzesē.

Kūka: Sagatavo tortes formu ar noņemamām malām (24-26cm) – uz apakšējās daļas liek cepamo papīru, uzliek maliņas un no ārpuses akurāti nogriež visu papīru, kas palicis ārā. Pienu ielej bļodiņā. Cepumus ņem pa vienam, ātri apmērcē pienā un vienā kārtā blīvi liek formā. Cepumu kārtu pārsmērē ar pusi zemeņu pildījuma. Tāpat mērcējot pienā, uzliek otru kārtu cepumu. Biezā slānī pārsmērē krēmu, pārkaisa pildījumam paredzētos riekstus. Liek kārtu cepumu. Pārsmērē ar otru pusi zemeņu masas, atkal pārklāj ar cepumiem un pārsmērē ar krēmu.

Lielā šķīvī ielej ūdeni, tajā izšķīdina cukuru. Ātri samērcē vafeļu ripu (burtiski sekundes, cik ielikt un izņemt) un liek uz tortes krēma. Viegli izlīdzina, ja apakšā ir palicis kāds gaisa burbulis. Liek kūku ledusskapī uz 2h sastingt.

Kad krēms sastindzis, kūkai jānoņem formas maliņa. Vispirms nazi ieliek starp kūku un maliņu, visapkārt tai apgriež un tad tikai noņem malu. Kūku no veidnes pamatnes ar visu papīru pārliek uz lielāka šķīvja/paplātes un ar platu lāpstiņu vai nazi uz sāniem uzklāj krēmu, tortes virspusē izveidojot krēma maliņu apkārt dekoratīvajai plāksnei. Visam svaigi uzklātajam krēmam piespiežot uzbirdina riekstus. Torti liek ledusskapī vēl uz 2h, lai sastingst sānu malu krēms.

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share
aukstā tortegemossVinnijs Pūks

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here