Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Sīkumi
  • Kultūra
  • Pavasara Rīgas restorānu nedēļa 2016
Kultūra
May 17, 2016

Pavasara Rīgas restorānu nedēļa 2016

Kaut kā biju palaidusi garām, ka restorānu nedēļa ir tieši šī – no 16.05. līdz 22.05. Tā kā laiks jau saplānots, atlika tikai iziet cauri piedāvājumu sarakstam http://www.liveriga.com/lv/7728-RRN . Kopējās iespaids pēc iepazīšanās ar ēdienkartēm – bērzu sulas, skābenes, lakši, sparģeļi, kazas siers, paipalolas, jērs un bietes. Šie ir tie produkti, kas ir iemānīti vai katrā piedāvājumā.

Man ir gana laba fantāzija, tāpēc, lasot menu, mēģināju vizualizēt ēdienus un sajust iespējamo garšu. Neesmu skābeņu un bērzu sulas cienītāja, tāpēc, varianti, kur bija šo pārsvars, palika uzreiz ārpus strīpas “gribētu izmēģināt”.
Noteikti mans favorīt piedāvājums ir B-Bāram:

Kadiķu čiekurogu dūmos kūpināts meža ezera līnis ar svilinātiem burkāniem
Zemā temperatūrā gatavota kadiķogām marinētā liellopa mēle ar kviešu graudiem un murķeļiem
Rabarberu deserts ar kļavu pilngraudu maizes drumstalojumu

Sajūtu intensīvu garšu, pamatīgumu, bet nekur tālu neaizejot no vietējiem sezonas produktiem.  Patīkami atšķirīgs no vispārējiem musiem, šifonādēm, želejām uc bērzu sulu un zaļbarības izstrādājumiem. Tāds kārtīgs letiņu paēdiens, jo, lai cik modīgi tagad nebūtu ēst nezāles, katrs tomēr kaut kur sev iekšienē sapņo par kārtīgu gaļas kluci, labi sakūpinātu zivi un aukstu alu tam pa virsu.

Otrajā vietā “gribu gribu” topā būs Galerija Istaba piedāvājums.

Kūpināta Brekša & lakšu sviestmaize Mārtiņa Sirmā gaumē
Pavasara jēra kāja, Kļavu sulu un alkšņos kūpināta bekona glazūra
Galerijas Istabas rabarberu & vaniļas deserts

Skatoties Sirmā raidījumus, ir pavisam skaidrs, ka sviestmaize nebūs gluži Hanzas maiznīcas uzpūstā puffmaize ar zaļāku sviestu un pa virsu uzmestu zivs kriksi. Turklāt garšu salikums – viegls ķiplokainums+kūpināta zivs – klasika! Iedomājoties vien siekalas saskrien mutē!
Jau sen sajūsminos par dažādām salds/sāļš kombinācijām ēdienos (piemēram, biezās amerikāņu stila pankūkas ar kraukšķināta bekona gabaliņiem, pārlietas ar sīrupu). Tāpēc arī šī kombinācija glazūrai šķiet visnotaļ garda opcija. Kā arī pārmaiņa pēc tradicionālajām jēra garšvielām (vai esat ievērojuši, ka visbiežāk jēra piedāvājums iekļaus rozmarīnu, ķiplokus, piparmētru?), un sola lipīgu garoziņu aplaizi pirkstiņus garā. Deserts – vienkārši muļķudrošs. Droši vien lielisks savā vienkāršībā, liekot atcerēties tos laikus, kad karaliskam saldēdienam nebija jābūt no padsmit sastāvdaļām, bet trauks tika iztukšots vienā rāvienā (porcijas un trīs papildinājumi, līdz bija jānožēlo, ka bikses/svārki nav ar gumiju jostas vietā) 🙂

Kā trešo savā topā ielikšu kaut ko pavisam citādāku – Valmiermuižas vēstniecība Rīgā:

Kompliments – kartupelis, kūpināts zutis, kazas siers, lakši
Zirņi, cūku pupas un feta, jērs, speķis, kartupelis
Skābeņu saišķis, jāņogu – kadiķu etiķsīrups
Pelašķu pienā plaucēta zivs, ziedkāposts, egle, kolrābis, pļavu zaļumi
Jogurts, griķi, griķu medus, rabarberi, estragons, pelni

Lai arī uz lielāko daļu tajā nosaukto produktu skatos ar aizdomām un vieglu nepatiku, tomēr būtu interesanti (tīri eksperimentālos nolūkos) paskatīties, kā tiktu pasniegts skābeņu pušķis ar etiķsīrupu, vai arī kādā veidā egle tiktu pasniegta – sastrādāta skaidiņās? Un kas gan slikts varētu notikt šādā vietā? Ja kaut kas nav skaidrs, vai īsti neiet lejā – vienmēr var noskalot ar vēl vienu glāzi Valmiermuižas alus. Šis būtu tiešām eksperimentāls piedzīvojums, jo izklausās gana atšķirīgs no pārējiem pļavas zaļumu piedāvātājiem.

No visa pārējā saraksta man kā opcijas, tiesa garlaicīgākas, iekrita acīs – Aqua Luna, Astor, Bellevue (bet vai jēga iet, lai ēstu tik ikdienišķu salikumu? Vairāk izklausās pēc standarta biznesa pusdienu piedāvājumu smalkākā izpildījumā), BOULEVARD 33 (vienkāršs, bet interesants ti- nekādi ekstra superduper produkti un mistiski salikumi), C.U.T (visas izvēles kārdinošas), Le Dome (liek vilties, ka arī pamatēdienā nav zivs. Tomēr taču skaitās (vai jau vairs nē??) zivju restorāns), MELNĀ KAĶA MĀJAS RESTORĀNS (labs, vienkāršs piedāvājums), Ostas Skati (parādās šeit tikai viena iemesla dēļ – kas pie velna ir ” kartupeļu kusnis, gatavots kaņepju eļļā”???).

Ja nu tāpat kā man nebūs laika apmeklēt kādu no restorāniem, vai arī interesējošais jau būs rezervēts līdz nedēļas beigām – iedvesmojieties no izlasītajiem piedāvājumiem, sarīkojiet  mazas svinības un restorāna atmosfēru sev mājās – sev, ģimenei, draugiem, radiem! Jo ēšana mājās nenozīmē, ka obligāti ir jāsamet vakariņas uz šķīvjiem kaudzē, bet tikpat ātri var arī uz šķīvja uzburt skaistu kompozīciju restorānu stilā pat no kotletes ar kartupeļu biezeni!

Gardu jums nedēļu!

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share
ēdienkarteMājas restorānsRestorānu nedēļa

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Hobiji
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Medicīna
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

  • RT @Rothmus: https://t.co/C2TiwQja7Cyesterday

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here