Tags

,

cukgalas-nudelu_zupa

Vienkārša, ātra un viegla zupa.

500g cūkas kakla karbonāde, 1 burkāns, 2 vidēji sīpoli, 5 ligzdiņas tagliatelle pasta, 3 ēd.k. kapātas dilles, 4 zariņi zaļie lociņi, 1/2 ēd.k. sāls, 1tk sausais gaļas buljons, 1ēd.k.eļļa

Katlā ielej 2,5l ūdens, uzvāra. Pieliek sāli, buljonu. Gaļu sagriež četros gabalos un liek karstajā ūdenī. Periodiski putojot vāra uz vidēja karstuma, tikmēr nomizo burkānus un sīpolus. Burkānus sarīvē stingrās skaidiņās, pievieno buljonam, vāra 10min.Sīpolus sagriež parupjās ceturtdaļripiņās, sakarsē pannā eļļu un ātri apcep līdz pirmajam brūnumam. Pievieno zupai un vāra vēl 5min. 

Tagliatelle salauž mazākos gabaliņos (katru ligziņu ~4 daļās). Gaļu izņem no zupas un sagriež garos salmiņos. Lociņus sakapā. Zupā liek nūdeles, gaļu un zaļumus. Vāra vēl 5min.