Tags

,

Carrot_soup

Pēcsvētku laikā, kad ir apnikuši uzkožamie un uzgraužamie, gribās kaut ko siltu un maigu, kas būtu vienkāršs un ātrs.

300g burkāni, 200g kartupeļi, 50g sīpoli, 2 ēd.k. olīveļļa, 1tk kumins, 1/2tk malts ingvers, 1/4tk malts muskatrieksts, 1gb vistas buljona kubiņš, 1l vārošs ūdens, 5ēd.k. saldais krējums, grauzdiņi pasniegšanai

Sīpolu nomizo, sagriež rupjos gabalos. Katliņā sakarsē eļļu, ieber kuminu un maisot pacep, līdz sāk parādīties aromāts. Uzber sīpolus, samzina karstumu un cep līdz sāk palikt caurspīdīgi.

Tikmēr nomizo burkānus un kartupeļus. Burkānus sagriež ripās, kartupeļus gabaliņos un liek pie sīpoliem. Maisot visu cep, līdz burkāni sāk kļūt košāki. Pievieno ingveru, muskatriekstu, sadrupina buljona kubiņu. Izmaisa un pārlej ar vārošu ūdeni tikai tik tālu, lai dārzeņi būtu nedaudz pārklāti. Katliņu pārsedz ar vāku, samazina karstumu un sautē. Kad ūdens novārījies, to papildina pēc vajadzības, līdz dārzeņi mīksti. Beigās šķidrumam jāpaliek tik daudz, lai tas daļēji pārklātu katliņa saturu.

Mīkstos dārzeņus sablenderē ar visu šķidrumu un liek atpakaļ katliņā. Pielej saldo krējumu un maisot uzvāra. Pasniedzot pārkaisa ar baltmaizes grauzdiņiem.