Tags

, ,

Garda, veģetāra, mazkaloriju zupa, kura nemaz negaršo pēc burkāniem. Pievienojot mazāk koriandru, vai pievienojot tikai koriandra (kinzas) lapas, iegūst maigu biezeņzupu, kuru droši var piedāvāt arī bērniem.

1ēd.k. eļļa, 1 sīpols, 1 kartupelis, 4 burkāni, 1l dārzeņu buljons, 1tk koriandrs, sauja koriandra lapas (kinza), sāls

Sīpolu, kartupeli un burkānus nomizo un sagriež nelielos gabalus. Katlā uzkarsē eļļu, pievieno sīpolus un cep 5min, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi. Pieber koriandru un kartupeļus, 1min cep. Pievieno burkānus un buljonu, ļāuj uzvārīties, samazina karstumu un vāra aptuveni 20min, līdz burkāni kļuvuši mīksti.

Liek virtuves kombainā kopā ar koriandra zaļumiem un smalcina līdz  viendabīgai konsistencei. Pārliek katlā, pievieno sāli pēc nepieciešamības. Pasniedz siltu.

No dotajiem daudzumiem sanāk 4 porcijas, katrā ~115kcal.