Tad nu turpinām veselo cepto zivju eksperimentus. Šodien grilēta tikka-style menca. Pašlaik cepeškrāsnī, bet vasarā noteikti būs arī grila versija.

0,5kg menca, 1tk rīvēta ingvera sakne, 1 paliela daiviņa ķiploks, šķipsna sāls, 1 ēd.k. skābais krējums vai bezpiedevu jogurts, 1tk sarkanā karija pasta, 1tk karija pulveris, ½ tk kumins (sēklas, nemaltas), ½ ēd.k. eļļa

Mencu iztīra, nogriež asti un spuras. Šķērseniski izdara iegriezumus līdz asakai. Izspiež ķiploku, sajauc kopā ar rīvētu ingveru un sāli. No visām pusēm (arī iegriezumus) ierīvē ar iegūto maisījumu.

Sajauc krējumu ar eļļu un pārējām garšvielām. Zivi apsmērē ar iegūto mērci, atstāj vēsumā uz 30min. Grilē cepeškrāsnī 230° no abām pusēm, līdz iegriezumi atvērušies, un zivs ieguvusi patīkamu toni.

No dotajiem daudzumiem sanāk 2 porcijas, katrā ap 200kcal.

 Fonā redzamas piedevas – saldētais pākšu pupiņu/burkānu/cukurzirņu mikslis sajaukts ar 1tk sarkano karija pastu un grilēts cepeškrasnī 10min.