Sandra mani iedvesmoja uz kokteiļiem. Viņa gan pieiet šai lietai pamatīgāk, blenderī liekot teju visu dārzā izaudzēto, bet es aprobežojos ar minimālu sastāvdaļu daudzumu maksimālas garšas iegūšanai.

Viss noslēpums – piena produktu sablendē kopā ar dažām sastāvdaļām – ogu piedeva, salduma piedeva. Zemenēm izvēlējos mežrozīšu sīrupu divu iemeslu dēļ: 1. bija mājās, 2. vitamīnu vitamīni. Melleņu/banānu kokteilim labāks šķita demerara cukurs – tas deva tādu piesātinātu garšas toni un nebija sīrupains kā parastais baltais cukurs.

1. 0,5l rjaženka, 1gl saldētas vai svaigas zemenes, 3 ēd.k. mežrozīšu sīrups

2. 0,5l rjaženka, 1gl saldētas vai svaigas mellenes, 1 neliels banāns, 1-2 ēd.k. demerara cukurs