Kāposti vienmēr labāk garšo svaigi salātos, bet cik ilgi tēlosi zaķi graužot svaigus? Gribas arī kaut ko siltu un sildošu.

300g sarkanie kāposti, 1 sīpols, 2ēd.k. medus, 1tk Ķīnas garšvielu maisījums, 1/2 apelsīna sula, 1 ēd.k. eļļa, 1-2 ēd.k. rīsu etiķis

Sīpolu nomizo, sagriež pusripiņās. Kāpostu nomazgā sasmalcina līdzīgos gabaliņos kā sīpolu. Pannā sakarsē eļļu, 2min apcep sīpolu, pievieno kāpostus un cep 5min. Pievieno sulu, medu un etiķi. Karsē līdz mērce sāk karamelizēties, pievieno Ķīnas garšvielu.

Lipīgi, saldskābi, nedaudz kraukšķīgi un pikanti. Varētu nosaukt par siltajiem salātiem, bet lieliski garšo arī auksti.