IMG_4407Man ir pārliecība, ka salāti ir visīstākais improvizācijas ēdiens. Tāpat kā vārot soļanku tik tīrīts ledusskapis, tā arī taisot salātus var izmēģināt dažādas kombinācijas no visa, kas ir palicis tieši tik maz, lai nevarētu ar to iesākt neko nopietnu, un tieši tik daudz, lai vēl neskaitītos kā nu ar to jau nav īsti ko iesākt. Tā arī top lielais vairums salātu manā virtuvē. Ja rezultāts man patīk, tad tiek pierakstīts, atkārtots, nofotografēts un ievietots šeit 🙂

1 vārīta vistas fileja, 1 dzeltenā paprika, 1 liels salds ābols, 1/2 neliels sīpols, 1/3 garais gurķis, 200g salātu lapu maisījums, sauja bazilika lapas, sula no 1/2 neliela citrona, 4ēd.k. majonēze, 1ēd.k. cukurs, 1/2 ēd.k. sāls, 2ēd.k. olīveļļa, 4ēd.k. Indijas rieksti, cietais siers

Papriku pārgriež uz pusēm, izņem sēklas, sagriež salmiņos. Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež salmiņos. Gurķi un vistas fileju sagriež salmiņos, bet sīpolu plānos pusgredzenos. Visu samaisa ar salātu lapām, kārto uz četriem šķīvjiem.

Sajauc baziliku ar citrona sulu, eļļu, majonēzi, sablenderē. Pieliek cukuru un sāli, blenderē līdz tie izkusuši. Pārlej sagatavotajiem salātiem, katrai porcijai pārkaisa nedaudz riekstus un pārkaisa rupjās skaidiņās sasmalcinātu sieru.