Tags

, ,

mandelu-platsmaizePlātsmaizes tradicionāli ir ar veselām ogām vai augļu gabaliņiem virspusē. Šī ir pilnīgs pretstats parastajai plātsmaizei – trekna sviesta mīkla, salda glazūra un mandeles. Patiks zvērinātiem saldummīļiem.

Pamatne: 226g sviests (izkausēts), 250ml ūdens, 130ml skābais krējums, 200g cukurs, 2 lielas olas, 1tk vaniļas cukurs, 0.5g mandeļu esence, 260g milti, 1tk dzeramā soda, 0.5tk sāls
Glazūra: 226g sviests (izkausēts), 80ml piens, 1tk vaniļas cukurs, 0.5g mandeļu esence, 0.5kg pūdercukurs
Dekorēšanai: 70g mandeļu plāksnītes.

Sagatavo cepamo plāti (~35x45cm) – ieklāj cepamo papīru vai izpūš ar non-stick aerosolu. Cepeškrāsni uzsilda līdz 180C.

Pamatnei lielā bļodā ar putojamo sltiņu sajauc kausēt sviestu, ūdeni, skābo krējumu un cukuru. Ieputo olas, vaniļas cukuru un mandeļu ekstraktu. Pievieno miltus reizē ar sāli un sodu. Visu sajauc, lai nebūtu miltu kamoliņu. Mīklu lej sagatavotajā pannā un cep 20 minūtes.

Kad pamatne ir izcepta, bļodā sajauc kopā visas glazūras sastāvdaļas. Ja nepieciešams, pūdercukurs iepriekš jāizsijā. Glazūru puto līdz gluda un spīdīga. Pārlej vēl karstai pamatnei, izlīdzina un pārkaisa ar mandeļu plāksnītēm. Pirms pasniegšanas atdzesē.