Irbītes jeb, kā es tās saucu, rollmopši (siļķu izstrādājums tiek papildināts ar “siļķu” rollmopši) vienmēr asociējušās ar svētkiem un lielu darbu. Tīšana ar diegu, vai saspraušana, apcepšanas laikā tinas vaļā, pildījums birst ārā, pēc sautēšanas vilkt ārā, lai pabeigtu mērci… Tāpēc jāgatavo tikai īpašos gadījumos. Izrādās, ka atkāpjoties no tradicionālās “mammas” versijas, un nedaudz mainot attieksmi, to var paveikt ātri un nesāpīgi.
Hei hei!
Kā jau solīts, šī recepte ir pārcelta uz Egitas Virtuvi http://www.egitasvirtuve.lv/receptes/pusdienas-vakarinas/liellopa-galas-rullisi-jeb-irbites/
Lai garšīgi!
ļoti garšīga recepte, tika pamēģināta un visa ģimene atzina par labu esam!