Tags

krejuma_pankukasVislabākās biezās pankūkas, kādas līdz šim ir sanācis cept! Biezas, pufīgas, mīkstas, turklāt atdziestot nezaudē apjomu! 

1gl biezs skābais krējums, 6 ēd.k. ar kaudzi milti, 1gl cukurs, 4-5 olas, 1/2gl skābenas ogas (upenes, jāņogas), 2tk cepamais pulveris, šķipsniņa sāls, eļļa cepšanai

Olas saputo ar cukuru un sāli, kamēr cukurs izkusis. Pieliek krējumu, izmaisa. Pievieno miltus, cepamo pulveri un visu saputo, lai nepaliktu miltu kunkuļu. Iejauc noskalotas attīrītas svaigās vai saldētās ogas.

Pannā sakarsē eļļu un ar ēdamkaroti liek mīklas piciņas, atstājot starp tām pietiekamas atstarpes, jo pankūkas cepoties izplešas. Cep vidējā karstumā no abām pusēm zeltaini brūnas.

Pankūkas ir saldas, bet skābās ogas dod to īpašo, patīkamo piedzīvojumu.