Skan jau briesmīgi – makaroni ar desām 😀 Tomēr arī to var padarīt ne tik vienkāršu un ikdienišķu.

200g pasta, 1 liels sīpols, sauja svaigs baziliks, 3 daiviņas ķiploks, 700ml dārzeņu buljons, 1 ēd.k. muscavado cukurs, sāls, 6 pusžāvētas desiņas (Mārtiņa desiņas piemēram), 2 ēd.k. spāņu vīna etiķis, 1-2tk tumšais cukura sīrups, eļļa

Sīpolu nomizo, sagriež pusapļos. Sautējamā pannā uzkarsē eļļu un liek cepties sīpolus līdz sāk nedaudz brūnēt. Liek virsū sausu, nevārītu pastu un maisot apcep, līdz labi pārklājusies ar taukvielu un apbrūnējusi. Pārlej ar buljonu, pārklāj ar vāku un sautē līdz viss pusmīksts. Vāku noņem un novāra šķidrumu līdz minimumam. Sakapā baziliku, nomizo un sasmalcina ķiplokus. Pievieno tos un cukuru sautētajai pastai, izmaisa un ļauj apcepties. Gatavo pastu noliek malā.

Desiņas sagriež šķēlēs, liek sakarsētās taukvielās cepties. Kad apcepušās, pārlej ar vīna etiķi un sīrupu, maisot izkarsē, sajauc ar pastu un pasniedz.

Lipīgi, kārdinoši, dievīgi smaržojoši. Tik traki, ka ēdot jau zini, ka meklēsi papildinājumu, ka siekalas pie katra kumosa sarosās un sauc: vēl, vēl, vēl!