Tags

, ,

kaukaza_sasliksNezinu, cik īsti te ir kāda saistības ar Kaukāzu, bet tā nu receptes devējs to dēvēja. Lai arī sākotnēji paredzēts izmantot kakla karbonādi, tomēr arī karbonāde parastā un, it īpaši, cauraudzis, sanāk lieliski. Turklāt – vajag tikai 1h, kad gaļa jau ir gatava cepšanai.

1.5kg grilēšanai piemērota cūkgaļa, 1gb citroni, 600g sīpoli, 2 daiviņas ķiploks, 4tk cukurs, 1ēdk sāls, 1 ēdk piecu piparu maisījums

Gaļu samarinade_saslikamgriež paprāvos (5x5cm) gabalos. Citronu un sīpolus nomizo, sagriež rupjos gabalos, ķiploku sagriež plānās šķēlītēs, pievieno gaļai. Pārkaisa ar sāli, cukuru, pipariem un piecas minūtes visu sparīgi mīca, lai izdalās sula. Trauku pārklāj un noliek vēsumā uz 45 minūtēm. Pirms likšanas uz iesma vai grilējamā restē, gaļai notīra sīpolu gabalus un nospiež lieko marinādi.
Grilē kā nu katrs grillmeistars paradis.