Iedvesma: Katru otro trešdienu manā pastkastītē kāds rūķis ieliek jaunāko Dienas Ēdieni numuru.01.augusta numurā bija recepte Feinajiem gurķīšiem, kuru gatavošanai nepieciešams garšaugu etiķis. Kā lētāku alternatīvu pirktajam ieteica pašgatavotu – iebērt vieglā baltvīna etiķī kaltētus garšaugus. Parēķināju, ka manis pirktais baltvīna etiķis diezko lētāk nesanāks, tāpēc paņēmu klasisko 9% etiķi, ko pazīstam jau kopš bērnības. Arī laikā, kad svaigi zaļumi ir pieejami tepat durvju priekšā, lietot kaltētos roka neceļas, tādēļ ņemu svaigus.

Izpildījums:

0,5l etiķis, 4 zariņi timiāns, zariņš dilles, zariņš pētersīļi, 3 daiviņas ķiploks, 7 melno piparu graudi

Visus garšaugus liek tīrā 0,5l burciņā, pārlej ar etiķi, aizvāko un liek vēsā, tumšā vietā.

Rezultāts un secinājumi: Pēc 2 dienu noturēšanas, zaļumi bija mainījuši krāsu. Atverot burciņu, cauri etiķim jūtami garšvielu aromāti. Pagatavojot neitrālus salātus (klasiskie kāposti+burkāni), cauri jūt patīkamas garšvielas un skābumiņu. Nākamreiz, kad šādu taisīšu ne konservēšanas vajadzībām, izmantošu neitrālu un vieglāku etiķi, kam nav raksturīgās esences smakas.