Tags

Selerijas sakni parasti rīvē svaigā veidā salātos kopā ar burkāniem un krējumu vai majonēzi, pievieno sautējumiem, kā garšsakni arī zupām. Man, kā parasti, gribas ko citādāku.

1kg selerijas sakne, 2-3 ēd.k. eļļa, 1 ēd.k. karija pulveris, 1/2tk sāls

Selerijas sakni nomizo, sagriež īkšķa biezuma šķēlēs, tās savukārt stienīšos. Lielā katlā uzvāra ūdeni, ber iekšā sagriezto sakni un 1-2min blanšē. Nolej, notecina lieko šķidrumu, liek atpakaļ katlā. Pievieno eļļu un garšvielas, kārtīgi izmaisa, lai visi gabaliņi būtu nosegti. Vienā kārtā liek uz cepešplāts. Cep 30min aptuveni 230°, pēc tam uz 5min uzslēdz grila režīmu līdz patīkama brūnuma iegūšanai.

Šie ceptie stienīši ir universāli – siltā veidā kā piedeva gaļas ēdieniem vai atsevišķs ēdiens, atdzesēti – veselīga uzkoda. No dotajiem daudzumiem sanāk 6 porcijas, katrā aptuveni 80kcal.