Tags

, , ,

Īsts sakritību sacepums. Vakar netīšām nopirku Ievas virtuvi, vakarā tirdziņā ieraudzīju smukus šampinjonus un nopirku tos, ar domu, ka gan jau izlietošu, vakarā vīrietis pārmaiņas pēc pašķirstīja manus žurnālus un šodien uz jautājumu: “Ko vakariņās?” atbildēja: “Kaut ko no tā žurnāla.”

Oriģinālo recepti, kurā biezenim klāt bija arī 3 burkāni, bet sēnēm nebija klāt gaļas un smukumam tomāti, modificēju savai garšai piemērotāk.

1.5kg kartupeļi, 1kg šampinjoni, 200g žāvēta gaļa, 200ml + 50ml saldais krējums, 100g siers, 1 ola, daži ķiršu tomātiņi, 20g sviests, 2ēd.k. rīvmaize, eļļa, muskatrieksts

Kartupeļus nomizo, izvāra sālsūdenī un sastrādā biezenī. Piejauc 200ml saldo krējumu un šķipsnu muskatriekstu.

Ja šampinjoni lieli – sagriež sīkāk, ja nelieli, atstāj veselos gabalos. Uz pannas uzlej nedaudz eļļas, labi sakarsē un apcep šampinjonus brūnganus. Gaļu sagriež plānās šķēlītēs un pēc tam gabaliņos, apcep. Sēnes sajauc ar gaļu.

Cepamo formu ietauko ar sviestu un izkaisa ar rīvmaizi. 2/3 kartupeļu biezeņa izlīdzina formā, no atlikušās 1/3 izveido maliņas. Vidū liek sēnes ar gaļu. Pārlej visu ar olas un saldā krējuma maisījumu, pārrīvē sieru. izkārto ķiršu tomātiņu pusītes.

Cep 20min 200°, pēc tam 5min grila režīmā.