Tags

, , ,

Tīrot veco datoru atradās dažas aizmirstas receptes ar visām bildēm. Viena no vasarīgākajām bija šie te baklažāni.

6 mazi baklažāni, ½ sīpols, 1 tomāts, 200g valrieksti, 3 plānas šķēles kūpināta krūtiņa, 1 t.k. Vidusjūras garšvielu maisījums, 100g cietā siera, 1 ēd.k. sviests

Baklažānus vāra 15 min vieglā sālsūdenī. Notecina uz sieta, atdzesē. Pārgriež uz pusēm , izdobj vidu, kārto uz cepam plāts, kas izklāta ar cepamo papīru.

Sīpolu smalki sagriež. Smalki sagriež arī izdobtās baklažāna iekšas (izņemot sēklas). Sasmalcina pusi no riekstiem. Visu sautē pannā sviestā kopā ar Vidusjūras garšvielu maisījumu, kamēr sīpols mīksts.

Sagatavotajās baklažānu laiviņās ieklāj ļoti plāni sagrieztu tomātu šķēli, pāri liek sagatavoto pildījumu.

Sieru sarīvē uz pulverveida rīves, sajauc ar sadrupinātiem atlikušajiem valriekstiem, piejauc klāt drupinātus melnos piparus. Ar šo maisījumu pārklāj pildītās baklažānu pusītes un cep ~20 min. 200oC temperatūrā.