Tags

, ,

IMG_4526Man patīk vecas latviešu pavārgrāmatas. Vienkāršas sastāvdaļas, vienkārša pagatavošana – ikdienai nav nekā labāka. Arī šie citronu cepumi, kuru mīklas sagatavošanai nevajag vairāk par 10 minūtēm.

100g mīksts sviests, 100g cukurs, 150g milti, 2 olas, 1/2 citrons

Sviestam pierīvē citrona miziņu un saputo ar cukuru viendabīgā masā. Pielej citrona sulu, un, pa vienai pievienojot olas, puto līdz cukurs izkusis. Vienmērīgi iemaisa miltus.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Plāti izklāj ar cepamo papīru un caur dekorēšanas tūtiņu/šprici izspiež nelielus apaļus cepumus. Cep 15-20 minūtes. No dotajiem daudzumiem sanāk 2 plātis jeb aptuveni 80 cepumi.