Tags

, ,

Viens no ēdieniem, kuram izdomājot un uzliekot skaistu nosaukumu ar kādas Ķīnas mazpilsētas nosaukumu, būtu labs noiets GanBei tipa ēdinātavā 🙂 Ja gribās asu – var pievienot čili piparu pēc savas gaumes.

1kg vistu spārniņi, 2 ēd.k. tomātu pasta, 2 ēd.k. tumšā sojas mērce, 1 ēd.k. brūnais cukurs, 1tk ingvera pulveris, 1tk gaļas kopējā garšviela, 2 lielas ķiploka daiviņas (2tk izspiests ķiploks), 2gl ūdens, 3 ēd.k. sezama sēklas, eļļa

Vistu spārniņus nomazgā un locītavu vietās ar asu nazi sadala trīs daļās. Pašus spārnu galus noliek – tos vēlāk var izmantot vistas zupai. Dziļā pannā sakarsē nedaudz eļļu un liek cepties resnākās spārnu daļas. Cep no visām pusēm zeltainus, uzlej glāzi ūdens un zem vāka sautē 5min.

Bļodā sajauc pārējās sastāvdaļas, pielej atlikušo glāzi ūdens. Iegūto maisījumu pārlej vistai un uz nelielas uguns sautē 10min. Tad uzliek maksimālo karstumu un novāra lieko šķidrumu, līdz vistas gabali kļūst spīdīgi glazēti un pannā atlikusī mērce – skābā krējuma konsistencē. Pātrauc vārīšanu, pārkaisa ar sezama sēklām, kārto traukā un pasniedz.