Kopš pārvākšanās ēst gatavošana manā mājā ir ierobežota un tiek izvēlēti ātrāk un vieglāk pagatavojami ēdieni. Pasta ir viens no favorītiem – kamēr tā vārās, ātri uzcep mērci un pēc nepilnas pusstundas visi jau var sēsties pie galda.

250g pasta, 2-3 tomāti, neliela sauja baziliks, 2 daiviņas ķiploks, 1 t.k. brūnais cukurs, sāls, eļļa, pipari, siers pasniegšanai

Lielā katlā uzvāra ūdeni un vāra pastu kā norādīts uz paciņas. Tomātus sagriež nelielos kubiņos, baziliku smalki sakapā, saspiež ķiploku. Pannā sakarsē eļļu, liek cepties ķiploku, pēc 1min pievieno tomātus, sāli, cukuru. Cep, līdz tomāti atdevuši sulu un mainījuši konsistenci. Pieber baziliku, izkarsē. Pastai nolej lieko ūdeni, liek atpkaļ katlā un sajauc ar gatavo mērci. Pasniedzot pārkaisa rīvētu vai drupinātu sieru.