Tags

, ,

Cukini_lazanjaViegla aromātiska lazanja vasaras pusdienām.

9 lazanjas plāksnes, 200+100g rikota, 1 vidējs sīpols, 500g cukini, 2 daiviņas ķiploks, 400g bundža tomāti savā sulā, 50+100g čedaras siers, 1 ēd.k. tumšais niedru cukurs, 2 ēd.k. zaļumu maisījums (svaigi kapāts baziliks+rozmarīns+timiāns), sāls, pipari, 1+1 ēd.k. eļļa

Uzvāra ūdeni un 5min apvāra lazanjas plāksnes. Noskalo zem auksta ūdens un apslaka ar 1 ēd.k. eļļas, lai tās nesaliptu.

Cukini sarīvē uz rupjās rīves, sīpolu sakapā, ķiploku sagriež šķēlītēs. Lielā pannā sakarsē 1ēd.k. eļļas, cep sīpolu un ķiploku 3min. Pievieno cukini, zaļumus. Cep līdz cukini ir kļuvuši košāki un gandrīz mīksti. Pievieno rikotu un 50g rīvētu čedaru, šķipsnu sāls un melnos maltos piparus. Maisot karsē līdz viss vienmērīgi sajaucies, noliek malā.

Tomātus sagriež nelielos gabaliņos, sajauc ar šķipsnu sāls un brūno cukuru. Liek uz 3min mikroviļņu krāsnī un uzkarsē.

Kārto lazanju – karstumizturīgā traukā liek pusi no kabaču pildījuma, pārklāj ar 3 lazanjas plāksnēm. Nākamo liek tomātu masu, atstājot 1/3 glāzes sulas rezervei. Pārklāj ar 3 lazanjas plāksnēm. Uz tām liek atlikušo pusi ar cukini pildījumu, pārklāj ar pēdējām trīs plāksnēm. Virspusē uzdrupina 100g rikotas, uzrīvē 100g čedara sieru un pārlej ar atlikušo tomātu sulu. Cep līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī 25 minūtes. Pirms pasniegšanas ļauj atdzist 10minūtes.