Tags

Bija makaroni, bija desiņas. Vajadzēja mērci. Kurtuvē man ir plaukts, kurā savelku krājumus ziemai un nebaltai dienai, tāpēc vienmēr tur stāv arī pāris bundžiņas ar dažādiem tomātiem savā sulā, kuri ātrai mērcei ir īsts atradums – tās pagatavošana aizņem tieši tik daudz laika, kamēr izvārās pasta un apcepās desas.

400g mizoti, sasmalcināti tomāti savā sulā, 3 daiviņas ķiploks, sauja kapāti zaļumi (baziliks, pētersīļi, timiāns, dilles), 1 ēd.k. brūnais niedru cukurs, sāls, ½ glāze pussausais baltvīns, malti melnie pipari

Tomātus liek katliņā, piespiež ķiploku, pievieno cukuru un periodiski maisot karsē ~15 minūtes. Pievieno zaļumus, vīnu, sāli un piparus pēc garšas. Nelielā karstumā vāra vēl 10 minūtes.