Cepti dārzeņi

Prāta aptumsumā nopirku paciņu ar rožkāpostiem jeb Briseles kāpostiem. 2 dienas nostāvēja ledusskapī, tad sāku meklēt ko no viņiem varētu pagatavot. Izrādās – neko daudz, jo recepšu vismaz LV portālos gandrīz vai nav un tās, kas ir apetīti nerosināja vai arī bija pārak treknas. Tā nu izlēmu par labu visnotaļ parastiem dārzeņiem cepeškrāsnī.

250g Briseles kāposti, 1/2 selerijas saknes, 2 burkāni, 2 ēd.k. eļļas, sāls, 1 ēd.k. paprikas granulu, 2 ēd.k. tomātu pārslu vai saulē kaltētu tomātu (ja tie ir eļļā, tad iepriekš minētās 2 ēd.k. eļļas ņem to), 3 ēd.k. zaļumi, 1/2 glāze ūdens, cietais siers.

Briseles kāpostiem noņem ārējās lapiņas, maksimāli zemu nogriež kacena daļu. Burkanus un seleriju nomizo, sagriež šķēlēs. Visus dārzeņus liek cepamtraukā, pārlej ar eļļu un rūpīgi samaisa, lai visi būtu apņemti, pielej ūdeni. Cep 200° 30min periodiski apmaisot. Tad pievieno paprikas granulas, tomātu pārslas, zaļumus, sāli un cep vēl 15min vai, ja dārzeņi vēl nav mīksti – cik nepieciešams. Pasniedzot pārkaisa rīvētu sieru.

2 Replies to “Cepti dārzeņi”

Leave a Reply